tumu
Deniz Havası Almak Lazım
Sağlık
  
Gezi & Tatil
  

Deniz Havası Almak Lazım

Hayatin isleyisinden dolayi gün içerisinde kendimizi yorgun, stresli, halsiz hissedebiliriz. Bu kosturmaca arasinda biraz nefes almaya ihtiyaç duyariz. Deniz kenarina gitmek bu durum için en iyi çözüm olur. Çünkü deniz havasinin insan üzerinde rahatlatan bir etkisi vardir.

            Deniz içerisinde milyonlarca canli türü yasar. Doganin dengesini korumak için her canli ayri bir rol üstlenir. Binlerce kimyasal etkilesim olusur. Insanlarin etkileyen ise deniz kenarinda yasayan bakterilerdir. Onlarin atiklari az miktarda kimyasal içerir, bu yüzden deniz kenarindaki hava daha temiz olur. Sehrin kirli havasindan sonra deniz kenarina indigimizde temiz hava alarak kendimizi daha iyi ve rahatlamis hissederiz. Ancak liman bölgelerinde de hava biraz kirlidir. Çünkü egzoz dumani deniz tuzu ile etkilesime girerek havayi kirletebiliyor.

Deniz havasi bazi hastaliklara da özel olarak iyi gelmektedir. En büyük etkisi de cigerleri temizlediginden dolayi astim hastalarina oluyor. Onun haricinde alerjisi olanlara da iyi gelir. Ancak kalp hastalarini, tiroit bezleriyle sorun yasayanlari da olumsuz yönde etkileyebiliyor.

 

Özel olarak hastaliklara iyi gelmesinin haricinde biraz temiz hava almak için de hemen deniz kenarina inebiliriz. Denizin bizim üzerimizde fizyolojik etkisi bulundugu kadar psikolojik etkisi de bulunmaktadir. Bunu degerlendirerek yogun geçen hayatimizda kisa bir nefes alma molasi verebiliriz. Bunun için doganin ekolojik dengesinin korunmasi büyük önem tasiyor.