tumu
Burnunun akmasi, vücudumuza ne yarar saglar?
Sağlık
  

Burnunun akmasi, vücudumuza ne yarar saglar?

Öncelikle burun tikanikliginin sebebi olarak burun dokularinin ve burun içi damarlarin sismesini gösterebiliriz. Bu sismelerin sebebiyse çesitli hastaliklaridir. Nezle ve grip bu hastaliklar arasindadir. Burun tikanikligi ardindan burun akintisini getirmektedir.

 

   Tikaniklik sirasinda burun dokulari ve burun iç damarlari oldukça fazla sivi ve mukus biriktirirler. Biriken bu mukus ve sivilar sagligimiz için, bir sekilde disari atilmak zorundadirlar. Bu islem bogazdan vücudumuza veya burnumuzdan disariya olarak iki sekilde olabilir. Hastalik sirasinda enfeksiyonla birlikte buruna yerlesmis olan bakteri ve virüsler bu akinti sayesinde vücuttan atilmaktadir.

      Nezle ya da grip oldugumuzda ortaya çikan bu tikaniklik ve ardindan gelen akinti vücudun koruyucu mekanizmalarindandir. Bu salgilar yoluyla hücreler, yüzeylerinde bulunan mikroplari atmaya çalisilir. Buna ek olarak, salgilanan çesitli protein ve antikorlarla mikroplara karsi savas baslatilir.

    Akinti sonucunda daha rahat nefes ve soluk alip verebiliriz. Hastalikla ortaya çikan zararli maddeler da yine hastalik sayesinde disariya atilmis olur.