tumu
Plastik Maddeler Neden Zor Çürüyor?
İçeriği Göster

Plastik Maddeler Neden Zor Çürüyor?

Ülkemizde halen plastik maddelerin yüzde 1’i dönüstürülmekte olup yüzde 99’u yüzlerce yil dogaya terk edilmektedir. 21.yy’da dünyanin birçok ülkesinde oldugu gibi bizim ülkemizde de geri dönüsümün yayginlastirilmasi için çalismalar yapilmaktadir. Yalniz günlük yasamimizda çok büyük miktarda plastik madde kullanilmaktadir. Kullanilan bu maddelerin çogunun bir defa kullanilip atilmasi çevre kirliligini de beraberinde getirmektedir. Plastik maddelerin ise dogada kendiliginden yok olmasi neredeyse imkânsizdir. Plastik maddeler uzun yillarca çürüyememektedir. Peki, bunun nedeni nedir?

Arılar Neden Vızıldar
İçeriği Göster

Arılar Neden Vızıldar

Arilar dünyanin en gelismis hayvanlarindandirlar ve karmasik bir düzene sahiptirler. Arilar hareketleri ve ‘danslari’ gibi, viziltilarini da bilgiyi iletmek için kullanirlar. Bacaklarini birbirine sürterek olusturduklari titresimler sayesinde etraflarina mesajlar iletebilmektedirler. Arilarla ilgili on farkli ses tanimlanmis ve bazilari belirli faaliyetlerle iliskilendirilmistir.

En belirgin duymus oldugumuz vizildama, hem kovani yabanci güçlerden korumak için caydirici olan (500 vurus/sn) ve kovani sogutmak için yelpazelenerek (250 vurus/sn) olandir.

  
Ağustos Böcekleri Neden Sürekli Öter
İçeriği Göster

Ağustos Böcekleri Neden Sürekli Öter

Çin toplumunda agustos böcekleri çok ilgi görür. Onlarin agustos böceklerine atfettikleri seyler baskadir çünkü. Çin kültürüne göre agustos böcegi ölümsüzlügü veya ölümden sonra ki hayati simgeliyor. Bu inanislarinin da bilimsel bir yani yok degil… Agustos böceginin kabugu, bugün hala geleneksel Çin tibbinda panzehir olarak ve kansere karsi gelistirilen ilaçlarda kullaniliyor.

Yemekten Sonra İlk Yarım Saat Yapılmaması Gereken 11 Şey
İçeriği Göster

Yemekten Sonra İlk Yarım Saat Yapılmaması Gereken 11 Şey

Yemekten Sonra Ilk Yarim Saat çok önemlidir. Bu saate  saglik açisindan Yapilmamasi Gereken 11 Sey

1.SIGARA IÇMEYIN: sigara içmek mide hareketleri ve kan dolasimini hizlandirirken, kilcal damarlar ise genisler. Bu da sigara içindeki toksinlerin vücuda yayilmasini hizlandirir. Yemekten sonra içilen sigaranin vücutta yarattigi tahribat, normal içilen zamankinden 10 kat fazladir.