Yaşlılık, Saç Dökülmesi ve Burun Kıllarının Uzaması
Insanlar gelisim zamanlarinda çesitli nedenlerden dolayi fiziksel olarak degisime ugrarlar. Ancak zaman geçtikçe bu degisimler ters yönde gelisim göstermeye baslarlar. Yerçekiminin etkisi, havadaki sürtünme etkisi derken insanlar yaslanma dedigimiz evreye girmeye baslarlar ve bu evrede farkli gelismeler olur. Kas yapisinin degismesi, derilerde sarkma, saçlarin beyazlamaya baslamasi, hatta dökülmeye baslamasi gibi birçok durum ortaya çikar.
3 Kere Tahtaya Vur
Basimiza kötü bir sey gelmesini istemedigimiz ya da iyi olan bir durumun kötüye dönüsmesini istemedigimiz zamanlar tahtaya üç kere vuruyoruz. Hatta bunu yaparken “Allah korusun, Seytan kulagina kursun” gibi terimler kullaniyoruz.
Tahtaya vurma olayi çok eskilere, agaçlara tapma dönemlerine kadar uzaniyor. En eski olarak Milattan önce 2000’li yillarda Kuzey Amerika yerlileri ve Helen uygarliginda görülüyor. Aslinda birbirleri ile alakasi olmayan bu iki uygarlik ayri ayri olsa da ayni olayi gerçeklestiriyorlar. Mese agacina çok sik yildirim düsmesi iki uygarliginda dikkatini çekiyor. Helenler mese agacinin yildirim tanrisi olduguna kanaat getirirlerken, Kuzey Ameri yerlileri ise tanrinin yildirimla yeryüzüne inerek mese agacinin üzerine oturduguna inanmaya basliyorlar.
İnsanlara Nasıl Nazar Değer
Eski insanlar, ayna kavrami bilinmedigi için, suyun yüzeyinde ya da yansitma yüzeyi olan yerlerde kendi yansimalarini gördükleri zaman korkuya kapilirlarmis. Hatta baska bir insanla konusurlarken onlarin gözlerinde kendi yansimalarini gördüklerinde baslarina kötü bir sey gelecegini düsünürlermis. Göz degmesi dedigimiz nazar degmesi inanci bu sekilde ortaya çikiyor.
Örümcekler Kendi Tuzaklarına Düşmezler
Örümceklerin avlarini yakalamak için kurduklari aglarin sistemleri hala gizemlerini koruyorlar. Canlilarin vücut sivilarini emerek beslenen örümceklerin kendilerine yem bulmak için kurduklari bu aglar canlilar için çok büyük bir tuzak oluyorlar. Bu kurulan aglara düsen canlilar örümceklerin yemegi olmaktan kurtulamiyorlar. Çünkü örümceklerin kurduklari bu aglar yapiskan bir özellige sahip oluyor ve bu aglara takilan canlilarin kurtulma sanslari pek bulunmuyor.